STIRI | Pentru prima data, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a Sfantului Mormant se afla in Salonic

Pentru prima dată, icoana făcătoare de minuni “Maica Domnului, a Sfântului Mormânt”, a sosit din Patriarhia Ierusalimului, în Salonic.

Pe 15 septembrie 2014, icoana a fost însoțita de Arhiepiscopul de Pella, Filimon (Patriarhia Ierusalimului) și de Ierodiaconul Charalambos.

Icoana a fost întâmpinata pe malul mării, în Salonic, de către vicarul episcopal, părintele David, și de alți clerici ai eparhiei mitropolitane, precum și de un detașament militar, de tineri cercetași și elevi din parohie.

Icoana a fost purtata, ulterior, în procesiune, urmata de un număr mare de credincioși, catre Biserica Schimbarii la Fata a Domnului, unde a fost primita de către Mitropolitul Antim al Tesalonicului. Icoana făcătoare de minuni va rămâne în aceasta biserică până pe 25 septembrie.

Pe toata aceasta perioada, zilnic, vor fi oficiate: Sfanta Liturghie, Sfantul Maslu, Acatistul Maicii Domnului, Vecernia si Slujbe de Priveghere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.