Eveniment istoric la Ground Zero: Sfintirea terenului pe care va fi rezidita Biserica Sfantul Nicolae (18 oct.)

O ceremonie de binecuvantare a terenului pe care urmeaza sa fie rezidita Biserica Sfantul Nicolae de la World Trade Center (Ground Zero), New York, SUA, a fost programata pentru data de 18 octombrie 2014, la ora 12:00.

Ceremonia va include o slujba de binecuvântare a terenului (cu sfintirea Aghizamei), o slujba de multumire (cu Doxologie) și una de pomenire a victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Mica Biserica grec-ortodoxă Sfântul Nicolae, care a fost ridicata in 1916, a fost complet distrusă pe 11 septembrie 2001, când Turnurile Gemene au fost prabusite (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Noua Biserica Nationala Sfântul Nicolae va fi reconstruita la mica distanță de vechiul amplasament, pe 130 Liberty Street, cu vedere spre Memorialul 11 Septembrie.

IPS Arhiepiscop Demetrios al Americii va prezida evenimentul istoric, cu participarea ierarhilor Sfântului Sinod Eparhial al Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe din America.

Vor fi prezenti demnitari și oficiali ai orașului New York, oficiali ai Statelor New York și New Jersey, capelani și reprezentanti ai mai multor confesiuni, membrii familiilor victimelor din 11 septembrie, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor Arhiepiscopiei și mulți credincioși ortodocși creștini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.