publicat în: Arhivă

STIRI | Icoana Maicii Domnului Iveron, facatoare de minuni, va sosi la Catedrala din Slobozia

Sâmbătă, 20 septembrie 2014, la ora 16:30, la Catedrala Episcopală din Slobozia va sosi Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iveron din Muntele Athos, aflată în oraşul Ţăndărei (despre sfanta Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Iveron, puteti citi mai multe, dand click AICI [https://www.lacasuriortodoxe.ro/?s=Iveron] … si, in plus, AICI [https://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/?s=iveron] ).

In acelasi timp, racla cu sfintele moaşte de la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia va fi primita si ea la Catedrala, sosind dinspre Manastirea aflata in acest municipiu.

Primirea sfintelor odoare va fi urmata, in aceeasi seara, de oficierea Slujbei de Priveghere, dupa cum ne informeaza reprezentantul media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Arhidiacon Nicusor Silviu Dascalu.

Evenimentele de sambata sunt doar premergatoare evenimentului de o importanta deosebita ce va avea loc a doua zi, duminică, 21 septembrie, cand programul liturgic va începe la ora 09.00, cu Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de 14 ierarhi ai Sfântului Sinod, prezidata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei.

Va reamintim ca, in aceasta duminica, are loc sfinţirea picturii Catedralei Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, un eveniment istoric pentru comunitatea locala, dar si pentru intreaga Biserica Ortodoxa Romana, Catedrala din Slobozia fiind si cea mai mare catedrala ortodoxa a Bisericii Ortodoxe Romane construita dupa Revolutia din 1989, cand a fost inlaturat regimul comunist ateist. Hramul Catedralei din Slobozia este „Înălțarea Domnului”.

Pana la aceasta ora, a fost anuntata deja prezenta mai multor reprezentanti oficiali ai autorităților centrale și locale. De asemenea, un numar mare de credinciosi, atat din localitate cat si din intreaga eparhie, dar si din orasele aflate in apropiere, incluse teritorial in cadrul altor eparhii (Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Constanta, Braila s.a.) vor lua parte la evenimentele de mare amploare si insemnatate. Confirmarile in acest sens nu au intarziat sa apara nici pe retelele de socializare, acolo unde, cu cateva zile in urma, a fost lansata si o pagina speciala dedicata acestei ocazii deosebite [https://www.facebook.com/events/392138684269319/] , prezentata deja unui grup de abonati fideli ai informatiilor din eparhie, al caror numar depaseste la aceasta ora 10.000 de persoane.

Toate aceste momente marcante, ce vor fi inregistrate in acest week-end in renumita eparhie a Baraganului, se desfasoara sub binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, acestea marcand totodata anul aniversar „1994 – 2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”.

Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, partener media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, va transmite in direct evenimentele acestui week-end, ele fiind preluate si prin reteaua de televiziune prin cablu existenta in tara, de catre Trustul Eveniment [https://www.evenimentsibiu.ro] . Pe Internet, slujbele vor putea fi vizionate atat in paginile site-urilor incluse in Reteaua Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://www.sf-esc.ro] , cat si in paginile serviciului de presa specializat LONews [https://www.lacasuriortodoxe.ro] , al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.