Hramul Bisericii „Sfantul Macarie Cel Mare” – Mirfield

Comunitatea romaneasca „Sfantul Macarie Cel Mare” din Mirfield isi sarbatoreste hramul, in zilele de 16 si 17 ianuarie.

După slujba din ziua de sâmbătă, 17 ianuarie, intre orele 13:00 si 16:00, membrii parohiei vor organiza o agapă unde vor fi servite mâncăruri tradiţionale româneşti. Ca de fiecare data, Consiliul Parohial va asigura sala in care se va desfasura agapa si toata logistica necesara evenimentului.

Alaturi de membrii comunitatii romanesti se vor afla Inalt Preasfintitul Parinte Iosif, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, si Preasfintitul Parinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, cel care este si intemeietorul acestei parohii.


La manifestarile prilejuite de Hramul parohiei ortodoxe romane “Sfantul Macarie cel Mare” din Mirfield vor mai fi prezenti, de asemenea, ambasadorul Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga, consulul onorific al Romaniei la Leeds, Annemarie Visoianu-Kanatas si personalitati ale vietii ecumenice locale.

Va asteptam cu drag!



Cateva amanunte de ordin organizatoric, pentru cei aflati in zona:
  • Avand in vedere faptul ca incinta, biserica si celelalte facilitati nu ne apartin, va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati mesajele plasate in diferite locatii (de exemplu afise plasate pe diferite usi la care accesul nu este permis).
  • Sala in care se va asigura agapa este inchiriata intre 13.00 si 16.00. Va rugam sa ne ajutati in efortul de a elibera sala inainte de aceasta ora.
  • Intrarea in curtea bisericii se face pe poarta din baza dealului (atentie la senzorii de proximitate care deschid automat poarta pentru masini). Sunt posibilitati de parcare in cele 2 parcari din incinta manastirii sau pe strazi din apropiere.
  • Biserica se afla la demisolul bisericii mari.

Consiliul Parohial

Stockbank Road, Mirfield WF14 0BN

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.