STIRI despre PELERINAJE: Icoana Iveron, izvoratoare de mir, din Hawaii ajunge in Alaska

Eparhia de Alaska a Bisericii Ortodoxe a Americii, va găzdui Icoana facatoare de minuni si izvoratoare de mir a Maicii Domnului “Iveron” din Hawaii.

Sfânta Icoana va parcurge un drum istoric și cultural semnificativ, in Alaska, sub omoforul Preasfințitului David, Episcop de Sitka și Alaska, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitul Kyrill, Arhiepiscop de San Francisco și America de Vest (ROCOR), în țara în care Biserica Ortodoxă istorică si-a început drumul sau în America de Nord. Icoana va ajunge in Alaska, pe 18 iulie, si va ramane pana in 30 iulie, începând din Anchorage, apoi vizitand zonele Peninsulei Kenai și Kodiak Island.

Această icoana sfântă, cunoscuta ca icoana facatoare de minuni de catre credincioșii ortodocși, este o reprezentare tradițională a Fecioarei Maria tinand Pruncul Hristos. Icoana a aparținut inițial unei familii ortodoxe din Hawaii, care a observat că icoana a început să planga in mod miraculos, cu mir, în 2007 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mirul care se scurge din icoana, este un lichid cu miros dulce, care este colectat și distribuit credincioșilor de peste tot, în SUA. Mir de acest fel a fost trimis din Hawaii si pe adresa Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, alaturi de o copie a icoanei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Icoana a fost recunoscuta oficial de către Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei (ROCOR), ca miraculoasa și demna de venerație, în 2008 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

La acel moment, icoana sfânta a fost returnata Bisericii și a început să călătorească peste tot in Statele Unite (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). De atunci, icoana s-a aflat in peste 1000 de biserici (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și a fost venerata de un sfert de milion de oameni din SUA.

În afară de faptul ca aceasta izvoraste mir, ​​numeroase alte miracole au fost atribuite icoanei, atât de natură fizică, dar și spirituală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.