Manastirea Valaam: Sculptura Sfantului Apostol Andrei, inaugurata la intrarea in manastire

Ideea crearii acestui monument a venit în ajunul aniversarii a 1025 de ani de la Botezul Rusiei.

Monumentul Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, a fost prezentat in Valaam intr-un cadru festiv. El a fost sfintit de Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Faptul că un monument al Sfantului Andrei se afla pe Insula Valaam, nu este un accident. Conform tradiției, în timpul răspândirii Creștinismului, Apostolul a trecut Niprul și Volhovul, a intrat în “apele furtunoase și învolburate ale lacului Nevo” și a ridicat o cruce de piatră pe “munții din Valaam”.

Monumentul a fost creat de celebrul sculptor rus, Andrei Klykov, în atelierul artistului național al Rusiei, Vyacheslav Klykov.

Monumentul a fost amplasat pe un piedestal de marmură, la intrarea în Mănăstirea Valaam.

Sculptura este finalizată în forma Crucii Sfantul Andrei. Ea este realizata din bronz. Înălțimea sa este de 3 metri si 60 cm (cu tot cu piedestalul, atingand inaltimea de 4 m).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.