Insula Sfanta Anastasia din Bulgaria, proaspat deschisa turistilor, se pregateste de hram

Insula bulgareasca din Marea Neagră, Sfanta Anastasia, a fost vizitata de aproape 15000 de turiști, de cand a fost deschisa vizitatorilor, pe 15 mai 2014, conform oficialilor.

Sfanta Anastasia este prima insula bulgareasca transformata într-o destinație turistică. În afară de frumusețea naturală a acestuia, ea este bogata in sit-uri arheologice și istorice.

Accesul se realizeaza cu ajutorul unei barci, care ajunge pe insula de trei ori pe zi și pleacă de la debarcaderul Gradina Marii din Burgas.

Pe 15 august, va fi ziua de sarbatoare a Sfintei Anastasia, asa incat Biserica Adormirea Maicii Domnului va marca evenimentul ortodox, conform publicatiei bulgaresti Novinite.

Municipalitatea din Burgas a promis un program special pentru sarbatoarea Sfintei Anastasia, marturisind ca acesta deja este în curs de pregătire.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.