publicat în: Arhivă

Luni, moastele Sfantului Constantin Brancoveanu sunt duse la Potlogi

Conform unei informatii emise de Patriarhie [https://www.patriarhia.ro] , moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu de la Biserica „Sfântul Gheorghe” Nou din Bucuresti “vor fi duse luni, 9 iunie 2014, la Biserica din Potlogi, județul Dâmbovița, de o delegaţie a Arhiepiscopiei Bucureştilor condusă de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal”.

Ansamblul brâncovenesc din comuna Potlogi se afla la o distanță de 38 de kilometri de București și la 49 de kilometri de Târgoviște, fiind construit de Sfântul Constantin Brâncoveanu în anul 1698. Astăzi, aici se mai păstrează doar Palatul Brâncovenesc, ruinele casei vechi și Biserica “Sfântul Dimitrie”.

Conform aceleiasi surse, “moaștele Sfântului Voievod Martir vor fi așezate spre închinare în apropierea lăcașului de cult. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și exarh patriarhal și de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal”.