publicat în: Arhivă

Icoana izvoratoare de mir a Maicii Domnului “Iveron” din Hawaii a ajuns in Georgia

La invitația Sanctității Sale Catolicosul-Patriarh ortodox Ilie al II-lea al Georgiei și cu binecuvântarea IPS Mitropolit Ilarion al Americii de Est și de New York, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara tarii, o delegație de clerici și laici din Federația Rusă au ajuns pe teritoriul Bisericii Ortodoxe Georgiene, insotind Icoana Izvoratoare de Mir a Maicii Domnului “Iveron” din Hawaii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Icoana va vizita mai multe parohii și mănăstiri din Georgia.

Ea va ramane în Georgia până pe 23 mai.

“Maica Domnului Iveron din Hawaii are o istorie unica, icoana fiind o copie a Maicii Domnului Iveron din Montreal, făcuta de către Compania bisericeasca Sofrino din Rusia. Acesta a fost oferita ca dar unui credincios ortodox din Hawaii, chiar de către preotul sau paroh, în vara anului 2007. S-a intamplat ca, in octombrie 2007, credinciosului Reader Nectarie sa ii miroasa puternic a tradafiri, mirosul provenind din zona în care icoana fusese asezata in propria sa casa. A controlat sursa din care provenea mirosul puternic si a observat că Icoana Maicii lui Dumnezeu, pe care o primise cadou, era complet plina de mir parfumat. După notificarea preotului paroh, icoana a fost adusa la biserică și complet stearsa si uscata. O slujba a acatistului a avut loc înaintea icoanei și, până la sfârșitul slujbei, icoana s-a umplut din nou de mir, biserica umplandu-se de parfum de trandafiri”, continua Merrick.

“Pentru acest lucru, de multe zile, oameni din toate mediile etnice și religioase vin sa se inchine inaintea Icoanei Maicii lui Dumnezeu din Hawaii și sa ii ceara ajutor in necazurile si bolile lor, atat fizice cat și spirituale”, a mai spus acesta.

“În iunie 2008, Icoana Sfânta Iveron, Izvoratoare de mir din Hawaii, a fost recunoscută în mod oficial de către Arhiepiscopul Kyrill, Arhiepiscop de San Francisco și America de Vest a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, ca fiind facatoare de minuni și autentica. Icoana a fost binecuvantata, pentru a călători in diferite biserici si manastiri ale Bisericii Ortodoxe.

Credincioșii au posibilitatea venerarii icoanei si sunt unsi cu mir provenit de de la icoana [https://stiri.lacasuriortodoxe.ro/index.php?s=icoana+Hawaii] , dupa fiecare slujba.

O copie a acestei icoane, în format mai mic, şi mir provenit de la această Icoană a Maicii Domnului Iveron, făcătoare de minuni, direct dn Hawaii, a fost dăruită, prin bunătatea lui Dumnezeu, de către Biserica Ortodoxa din Hawaii, administraţiei Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe, in anul 2010, mai informeaza LONews.