Langa mormantul Sfantului Chiril: ziua alfabetului chirilic, marcata si la Roma

Conform publicatiei Novinite, oficialii bulgari, în frunte cu viceprim-ministrul Zinaida Zlatanova, au participat pe 24 mai la slujba oficiata In Basilica Sfantului Clement din Vatican, in cinstea Sfântului Chiril, la mormantul acestuia (foto), unul dintre fratii misionari care au creat alfabetul chirilic în secolul al 9-lea.

Pe 24 mai, Bulgaria ii cinsteste pe Sfintii Chiril și Metodiu, care au alcatuit primul alfabet potrivit pentru limbile slave din Evul Mediu. Alfabetul acestora a găsit adepți mai entuziaști în medievala Bulgarie și apoi a evoluat, devenind alfabetul chirilic utilizat în prezent în Bulgaria, Rusia și in alte tari.

Sărbătoarea din acest an a mai marcat si un progres mic în relațiile diplomatice dintre Bulgaria și Macedonia, cei doi ambasadori participand impreuna la ceremoniile oficiale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.