Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Rasca va poposi in Slobozia: Izvorul Tamaduirii 2014

In acest an, cu ocazia sarbatorii Izvorului Tamaduirii – una dintre cele doua sarbatori cunoscute ca hram al Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia – va fi adusă spre inchinarea credinciosilor Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Râșca, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Cu aceasta ocazie, in oras va fi organizata, de asemenea, o mare procesiune.

Informatia ne-a fost oferita de reprezentantul pe probleme media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Pr. Arhid. Silviu Nicusor Dascalu, decizia fiind luata in cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, desfasurata ieri, 2 aprilie 2014, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Cu aceeasi ocazie, s-au discutat și aprobat măsurile organizatorice şi programul liturgic legate de desfasurarea deosebitului eveniment.

Mănăstirea Râşca (foto), de unde va fi adusa icoana, este o mănăstire de călugări, amplasată în satul Râşca (din judeţul Suceava), la o distanţă de circa 15 kilometri de oraşul Fălticeni. Ea este rezultatul mai multor etape succesive de construcţii, tragandu-si originile din Mănăstirea Bogdăneşti, care fusese zidită în jurul anului 1363 de către domnitorul Bogdan I al Moldovei (1359-1365). Distrusă din temelie de către turci şi tătari, ea nu a mai putut fi reconstruită, aşa că domnitorul Petru Rareş a luat hotărârea să construiască în apropiere o altă mănăstire, unde să mute întreaga obşte de la Bogdăneşti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.