Murighiol: PS Parinte Visarion a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca alaturi de localnici (foto)

În Duminica a V-a din Post, a Sfintei Maria Egipteanca, Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcei, a savarsit slujba Sfintei Liturghii arhieresti, alaturi de credinciosii din Murighiol, a Protoieriei Tulcea.

Murighiol este o comună din județul Tulcea, Dobrogea. “Murighiol” (Murî-Göl) înseamnă “lacul furnicilor”, în turcește. În hărțile mai vechi apare sub denumirea de “Sărăria”.

Aici se află ruinele cetății antice – mai intai greceasca, romană apoi bizantină – Halmyris (secolele I-VII e.n.), fost port la brațul Sfantul Gheorghe al Deltei Dunării, înconjurată de un zid de apărare masiv, cu turnuri și porți și prevăzută cu băi romane; tot aici s-au găsit ruinele unei basilici paleocreștine cu criptă pentru moaștele martirilor: Sfintii Epictet si Astion, ale caror sfinte moaste se afla in Sfanta Manastire Halmyris.

Satele și cătunele aflate în administrare sunt: Murighiol (Sărăria), Plopu, Sarinasuf (Fundea), Colina, Dunăvățu de Jos (Filipești), Dunăvățu de Sus (Bârleni), Uzlina, Ciotica, avand o suprafata totala de 84 046 hectare, din care intravilan 792 ha si restul extravilan, majoriatea acoperind zone vaste din Delta Dunarii. Populația comunei este de 3 876 locuitori, împărțiți în 1 493 gospodării.

Activități specifice zonei sunt agricultura, pescuitul, turismul, agroturismul, comerțul. Activități economice principale: prelucrarea peștelui și turismul.

In galeria articolului de fata gasiti 6 fotografii de la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.