publicat în: Arhivă

Copiii Parohiei Sfantul Ioan Botezatorul din Valcea, antrenati intr-un proiect de amploare (foto)

Activitățile desfășurate în cadrul Proiectului catehetic „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine”, inițiat de Patriarhia Română, au continuat și duminică, 6 aprilie 2014, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea. În cadrul proiectului propus „Sfânta Euharistie – Taina vindecării și îndumnezeirii noastre” activitățile din această zi au fost realizate cu mult entuziasm din partea participanților sub directa îndrumare a Părintelui Prof. dr. Nicolae Proteasa, coordonatorul proiectului în cadrul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”.

După ce au participat la Sfânta Liturghie, copiii, însoțiți de profesorii îndrumători Marius Neagu și Madălina Proteasa, s-au deplasat la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Aici au încondeiat ouă și au pictat felicitări, sub îndrumarea prof. Carmen-Adela Popa, cadru didactic al Seminarului Teologic. Dintre acestea o parte vor fi oferite, în dar, copiilor de la un Centru de copii cu dizabilități, iar o parte vor fi expuse pentru a putea fi vândute doritorilor și cu banii obținuți vor cumpăra daruri pentru a le oferi persoanelor nevoiașe.

Un alt moment important al zilei l-a constituit prepararea prăjiturelelor de post (brioșe și bomboane din biscuiți cu rahat și nucă de cocos). Activitatea s-a desfăşurat în cantina Seminarului, unde copiii ajutați de doamna Adriana Marcu, enoriașa parohiei, le-au pregătit și apoi, după ce le-au degustat, au împărțit din roadele muncii lor și participanților la Proiectul catehetic „Calea Mântuirii”, desfășurat tot la Seminarul Teologic.

Activitățile desfășurate în cadrul Proiectului catehetic se încadrează în seria manifestărilor închinate Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română. In galeria foto a articolului de fata puteti vedea 4 fotografii surpinse in cadrul acestei actiuni.