Calatoria Papei Francisc in Tara Sfanta ramane inca valabila

Pregătirile pentru o calatorie a Papei Francisc în Țara Sfântă, din mai, sunt din nou pe drumul cel bun, dupa un conflict de muncă din Israel, care a nascut temeri ca vizita ar putea fi anulată.

Surse diplomatice au declarat pentru agentia ANSA că Israelul, acum, participă activ în pregătirea unei vizite în țară și în teritoriile palestiniene, programată pentru 24-26 mai. În martie, o greva de personal de la Ministerul de Externe Israelian a condus la speculații în țară, cum că vizita ar putea fi anulata – o posibilitate pe care Vaticanul, cu toate acestea, a negat-o în mod constant.

Vizita lui Francisc este programata sa comemoreze 50 de ani de la întâlnirea istorică dintre Papa Paul al VI-lea și liderul spiritual creștin-ortodox Patriarhul Ecumenic Atengora, în Ierusalim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Papa va vizita Ierusalimul și Betleemul, înainte de călătoria la Amman, in Iordania.

Excursia este a doua vizită în Țara Sfântă a lui Francisc, care a devenit Papă acum un an (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), după ce Papa Benedict al XVI-lea a devenit primul pontif din ultimii 600 ani care a hotarat să abdice.

Tânărul Jorge Mario Bergoglio a călătorit pentru prima dată în Israel în 1973, conform ANSA, odata cu izbucnirea conflictului Yom Kippur. El si-a petrecut șase zile, izolat de conflict, la un hotel in Ierusalim, unde a studiat Epistolele Sfântului Apostol Pavel către Corinteni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.