Rezolutia Sfantului Sinod Rus, privind situatia din Crimeea

In aceste zile, a avut o reuniune a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, in Moscova, prezidata de către Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Sfântul Sinod a adoptat următoarea rezoluție:

1. Accentuam faptul că Crimeea a fost și rămâne parte integrantă a Bisericii multinaționale unitare.

2. În acest moment crucial al istoriei Crimeii, ne rugam fierbinte către Dumnezeu, ca nu cumva sângele fratesc să fie vreodată vărsat in tinutul Crimeii; ca Domnul să-i pazeasca pe toti locuitorii peninsulei – ruși, ucraineni, tătari, precum și pe reprezentanții altor naționalități – in pace, prosperitate, integritate, in dragoste.

3. Ne exprimam convingerea că, între națiunile frățești ale Rusiei și Ucrainei, nu ar trebui să existe probleme care sa se decida prin forța armelor, în ciuda voinței poporului.

4. Marturisim că Biserica Ortodoxă Rusă, care cuprinde popoarele din Rusia și Ucraina, determinata de responsabilitatea pastorală, este gata să facă tot posibilul pentru restabilirea frățietatii, relațiilor de bună vecinătate, bazate pe respect reciproc, între Rusia și Ucraina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.