Notele personale ale Papei Ioan Paul al II-lea au fost publicate, in loc sa fie arse conform testamentului

“Eu sunt în bratele lui Dumnezeu. Note personale 1962 – 2003” este titlul cărții care prezinta mai multe note spirituale ale lui Karol Wojtyla.

Cartea este publicată și distribuită de către Editura “Znak”, sub titlul polonez “Jestem bardzo w rakach Bozych. Osobiste Notatki 1962-2003”. Ea a fost prezentata in aceste zile în Cracovia.

Aceste note spirituale ale lui Karol Wojtyla – Ioan Paul al II-lea – sunt noi. Este pentru intaia data când se vorbeste despre ele si cand ele sunt publicate.

Cartea reprezinta o colectie de adnotări, în special din timpul retragerilor și exercițiilor spirituale, pe care Episcopul Wojtyla le-a scris singur sau împreună cu alți membri ai Episcopiei Poloneze și colaboratori ai Curiei Romane.

Ele fac referire constanta la rugăciune, care arată o practică de zi cu zi, consistentă, a autorului. Acestea mai arata, de asemenea, o pasiune puternică a Episcopului Wojtyla, pentru Polonia.

Toate notele acoperă o perioadă de peste 40 de ani, conform publicatiei poloneze “Niedziela” (Duminica), reprezentand o oglindă care reflectă problemele, preocupările și experiențele Papei Ioan Paul al II-lea.

Reflecțiile lui Karol Wojtyla dezvăluie si o viziune mistică asupra evenimentelor experimentate.

În testamentul său, Papa Ioan Paul al II-lea a scris că Arhiepiscopul Stanislaw Dziwisz, secretar personal și cel mai apropiat colaborator acestuia, care l-a însoțit aproape 40 de ani, de la Cracovia la Roma, trebuie sa arda notele sale personale. Papa Ioan Paul al II-lea a scris în testamentul său: “Notele personale să fie arse”.

Cardinalul Dziwisz, acum Mitropolit de Cracovia, a îndeplinit toate celelalte dorințele testamentare ale Papei, cu excepția celei din urmă. El a colectat notele lui Karol Wojtyla și le-a încredințat Congregației pentru Cauzele Sfinților. Tocmai aceste scrieri au convins adunarea sa continue procesul de beatificare și de canonizare, care va avea loc în data de 27 aprilie.

În “Niedziela”, Cardinalul Dziwisz a spus: “Nu am ars notele lui Ioan Paul al II-lea, deoarece acestea sunt cheia înțelegerii spiritualitatii sale, ceea ce există mai adanc in relația omului cu Dumnezeu, cu ceilalți și cu sine însuși”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.