publicat în: Arhivă

Internetul este un dar de la Dumnezeu! Papa face apel la catolici sa ocupe Internetul

Papa Francisc a descris ieri Internetul, ca pe “un dar de la Dumnezeu”, facand apel la catolici să “devină, cu îndrăzneală, cetățeni ai lumii digitale”, conform unor informatii NetCreator [https://www.netcreator.ro] , care citeaza VoR.

“Internetul… ofera posibilitati imense de întâlnire și solidaritate. Acest lucru este ceva cu adevarat bun, un dar de la Dumnezeu”, a declarat suveranul pontif argentinian, in primul său mesaj dedicat Zilei Mondiale a Comunicarii.

“Să devenim cu îndrăzneală cetățeni ai lumii digitale. Comunicarea noastră să fie un balsam care amelioreaza durerea si un vin bun care înveselește inima”, a spus el.

În vârstă de 77 de ani, pontiful este un utilizator pasionat de Twitter, al cărui cont a atras mai mult de 10 de milioane de adepti, conform VoR.

“Așa cum am observat în mod frecvent, daca trebuie sa aleg intre o Biserică imperfecta care iese în stradă și o Biserică ce suferă de auto-absorbție, eu cu siguranță o prefer pe prima”, a spus el.

“Autostrada digitala este una dintre strazi – o stradă plină de oameni care de multe ori suferă, bărbați și femei în căutarea mântuirii sau a speranței”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Francisc a avertizat ca oamenii nu trebuie să cedeze ispitei de a fi conectati la lumea digitală 24 de ore pe zi, fapt care i-ar putea izola de societate.

“Nu este suficient să fim trecători pe autostrăzile digitale, ci pur și simplu conectati. Conexiunile trebuie să evolueze în întâlniri adevărate”, a mai spus el – informeaza NetCreator [https://www.netcreator.ro] .