Siria: despre recenta vizita in Damasc, a oficialilor rusi

In aceste zile, s-a încheiat vizita delegației ruse in Siria – incheiere marcata de oficierea unei Sfinte Liturghii in Biserica Reprezentanței Patriarhiei Moscovei în Damasc. Delegația a inclus deputați ai Dumei de Stat, membri ai Consiliului Federației si pe egumenul Arsenie Sokolov, reprezentant al Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii in Patriarhia Marii Antiohii și a întregului Răsărit, alaturi de alti reprezentanți ai organizațiilor publice și religioase.

Membrii delegației au vizitat unul dintre spitalele care asigura tratament pentru persoanele rănite în timpul ostilităților, si orfelinatul care i-a cazat pe orfanii care se aflau în Mănăstirea Sfanta Tecla din Maaloula înainte de sechestrul militanților (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Delegația rusă s-a întâlnit cu Președintele Siriei, Bashar al- Assad, și cu Primul-Ministru, Wael Nadir Al-Halqi.

Episcopul Nicolas de Bloudan a fost cel care a primit delegația rusa in Patriarhia Antiohiei.

După Liturghie, delegația a plecat spre Liban. În Balamand, ea s-a întâlnit cu Preafericitului Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Marii Antiohii și al întregului Răsărit.

“Biserica Ortodoxă Rusă iși exprimă solidaritatea cu creștinii din Siria, care sunt supusi persecuțiilor în zonele capturate de teroriștii străini”, a declarat egumenul Arsenie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.