Ground Zero: Noua Biserica Sfantul Nicolae, biserica nationala

Sfântul Sinod Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești de America a fost convocat in aceste zile, pentru ședința periodică de primăvară, programata în Camera Sinodala a sediului Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopul Demetrios a prezidat intalnirea, participand toti membrii Sinodului.

În cadrul ședinței, Sinodul a discutat o serie de probleme:

1) probleme administrative: aspecte administrative referitoare la parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopie; evoluția lucrărilor Comitetului special al Arhiepiscopiei pentru reconstruirea Bisericii Sfantul Nicolae de la Ground Zero. Activitatea Comitetului continuă iar firma de arhitectura va fi selectata în curând. Noua Biserica Sf. Nicolae va funcționa ca „un altar național”, mai mult decat slujind ca biserică parohială.

2) probleme clericale: au fost discutate chestiuni legate de activitatea pastorală a clerului; cazuri de natură disciplinară; aspectele legate de îngrijirea pastorală pentru clerici si familiile lor.

3) probleme pastorale: Sinodul a continuat discuția cu privire la Programul Capelanilor, aprobat în cadrul reuniunii anterioare. Cei interesati de program pot contacta Biroul Sfantului Sinod, pentru informații suplimentare.

4) probleme sociale: tragicele evenimente recente din timpul Maratonului din Boston

În plus, Sinodul a discutat despre criza economică care continua în Grecia și, în special, despre cea mai recenta criză economică, din Cipru. Arhiepiscopul a menționat că el a convocat o întâlnire a liderilor naționali și a reprezentanților organizațiilor naționale, în sprijinul cipriotilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.