Doua conferinte Jean-Claude Larchet in Rusia

Jean-Claude Larchet in Rusia 2012 Jean-Claude Larchet a sustinut, recent, două conferințe în Rusia.
Prima temă a fost "Vremurile dupa Sfântul Maxim Mărturisitorul", o conferința inaugurală a unui simpozion pe marginea Sfântului Maxim Mărturisitorul, organizat in data de 16 noiembrie 2012, de către sectia de teologie a Academiei Teologice din Moscova, in Lavra Sfintei Treimi a Sf. Serghie, la Serghiev Posad.
La sfârșitul șederii sale in Lavra, Jean-Claude Larchet a fost primit de catre Episcopul Eugen, Arhiepiscop de Vereia, rector al Academiei Teologice și al Seminarului din Moscova și președinte al Comitetului de Educatie al Bisericii Ortodoxe Ruse, purtand discutii despre diverse probleme curente.
Cea de-a doua conferinta, care a fost intitulata "Cum am descoperit Ortodoxia", a fost sustinuta in data de 21 noiembrie 2012, la Seminarul Nijni Novgorod (cel de-al treilea oraș, ca marime, din Rusia), la invitația Episcopului Gheorghe, Mitropolit de Nijni Novgorod și Arzamas și sub presedintia rectorului Seminarului, Pr. Iconom Stavrofor Alexandr Miachinin. După o prelegere de o oră, acesta a răspuns la întrebările studenților și profesorilor, despre istoria și situația Bisericii Ortodoxe în Europa de Vest.
Jean-Claude Larcher, nascut in anul 1949, in Badonviller, Franța, este un filozof francez, ortodox, patrologist, teolog și scriitor, profesor universitar, renumit, autor a 23 de cărți, traduse în 15 limbi, si a mai mult de 100 de articole și 400 de recenzii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.