Patriarhia Rusiei sare in ajutorul crestinilor din Franta

Miropolitul Hilarion de Volokolamsk la Vatican 2012 - adresare Va reamintim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ca in data de 7 noiembrie 2012, Consiliul Miniștrilor din Franța a aprobat un proiect de lege privind "căsătoriile" intre homosexuali. Proiectul de lege recunoaște „casatoria” ca fiind unirea a două persoane, indiferent de sex. Acesta oferă, de asemenea, cuplurilor gay, dreptul de a adopta copii. Inițiativa președintelui François Hollande, de a legaliza căsătoriile între homosexuali în Franța, a stârnit o furtună de proteste. Demonstrații masive au avut loc in Paris, Marsilia, Lyon, Toulouse, Nantes și in alte orașe. În unele cazuri, protestele au fost organizate chiar de către organizațiile seculare. Alte evenimente au avut loc, la inițiativa Bisericii Catolice și a comunităților musulmane. Conferința Episcopilor din Franța a decis sa apere valorile etice evanghelice.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk și-a exprimat, pe aceasta tema, in urlimele ore, sprijinul fata de creștinii francezi, care se confruntă cu noi atacuri împotriva valorilor etice traditionale.

Astfel, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Patriarhiei Moscovei a trimis o scrisoare Cardinalului Andre Vingt-Trois, președinte al Conferinței Episcopilor din Franța, în care a exprimat sprijinul și angajamentul Patriarhiei Moscovei, de a lucra impreuna, în numele apărării valorilor creștine. Va prezentam, mai jos, textul scrisorii:

Eminența Voastra!
Scrisoarea mea reflectă îngrijorarea fata de informațiile care sosesc din Franța, privind proiectul de lege pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali, dezvoltat de Partidul Socialist de guvernământ. Aș dori să îmi exprim solidaritatea și sprijinul meu fata de poziția dumneavoastră coerenta și fără compromisuri, perspectivă cu adevărat creștină în această problemă.

Notăm, cu regret, erodarea principiilor morale în viața privată și publică, care are loc într-o țară cu rădăcini adânci creștine. Doresc să va asigur, Eminența Voastră, ca Patriarhia Moscovei este gata să acționeze, împreună cu Conferința Episcopilor din Franța, pentru apararea valorile etice ale Evangheliei.

Este imbucurator ca francezii au rămas fideli moralitatii tradiționale si ca nu sunt indiferenți față de inițiativa autorităților franceze, inacceptabila pentru creștini. Cele mai multe evenimente, care au avut loc recent în mai multe orașe din Republica, s-au indreptat împotriva legalizării uniunii intre persoane de același sex. Sper ca forțele sănătoase ale societății franceze sa continue să-și apere în mod activ moralitatea tradiționala.

Folosesc acest prilej pentru a ura sanatate Eminenței Voastre, tărie morală, fermitate și ajutor de la Dumnezeu în lucrările Voastre.

Cu afecțiune în Domnul,
Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Patriarhiei Moscovei

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.