Credinciosii albanezi s-au inchinat la moastele Sf. rege Stefan, in Manastirea Decani

Credinciosi albanezi la Manastirea decani 2013 Sf Stefan Mai multi credinciosi ortodocsi ai Bisericii Ortodoxe a Albaniei au participat la sarbatoarea fondatorului sfânt al Mănăstirii Decani din Kosovo. În acest an, 2012, din nou, Manastirea Visochii Decani l-a serbat pe fondatorul său, sfantul rege de Decani (sec. XIII), informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Cu o zi înainte, o slujba solemna de priveghere a fost oficiata de către Episcopul de Ras și Prizren, Teodosie, în prezența călugărilor din mai multe eparhii ale Bisericii Ortodoxe Sârbe.
Ziua a fost sărbătorita de mulți pelerini, clerici și laici din Kosovo și Metohija, Serbia centrala, Republica sârbă a Bosniei și Muntenegru.

Liturghia a fost oficiata de Episcopul Atanasie, Episcop de Zahumlie și Herțegovina, alaturi de Episcopul Teodosie și de Episcopul Vicar Ioan de Liplian și de alti 32 de preoți și diaconi.
400 de credincioși, inclusiv studenți de la Seminarul de Teologie Sfinții Chiril și Metodiu din Prizren, impreuna cu profesorii lor, precum și un grup de credincioși ortodocși din Albania, cu catehetul lor, au mai luat parte la slujba.

Credinciosii s-au putut inchina, în timpul și după Liturghie, la moastele Sfantului rege Ștefan de Decani, numărul total al acestora ridicandu-se la aproximativ 1000 de persoane, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.