PS Siluan, numit Secretar al Consiliului Episcopilor Ortodocsi Canonici din Italia si Malta

PS Siluan Italia In aceste zile, a avut loc cea de-a patra reuniune a Consiliului Episcopilor Ortodocși Canonici din Italia și Malta, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

La întâlnire, au luat parte, în frunte cu Mitropolitul Patriarhiei Ecumenice de Italia, Arhiepiscopul Ghenadie, Pr. Serghie Manioldi (Arhiepiscopia Bisericilor Ortodoxe Ruse din Europa de Vest), Episcopul Nestor de Korsun (Patriarhia Moscovei), Protopopul Rasko Radovici (Biserica Sarba), Protopopul Avram Matei (Patriarhia Româna).

Au mai participat, de asemenea, Arhimandritul Evanghelos Ifantidis, Protopopul Nicolae Madaro, clerici ai Patriarhiei Ecumenice, și Pr. Iastrebov Alexis, din Patriarhia Moscovei.

În cadrul reuniunii, liderii jurisdictiilor canonice ortodoxe, reprezentate în Italia și Malta, au discutat rezultatele reuniunii precedente, care a avut loc în Veneția, precum și teme ecleziastice actuale.
In calitatea de Prim Vice-Presedinte al Consiliului, a fost numit Episcopul Nestor de Korsun, în timp ce Episcopul Siluan de Italia (Patriarhia Româna), a fost numit Secretar.
Printre subiectele discutate, s-a numarat si acela de a face fata grupurilor non-canonice, care reprezinta o problemă serioasă pentru toate jurisdicțiile ortodoxe din Italia, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.