Grupurile religioase critica rezultatul summit-ului climateric

CMB la Rio+20 2012 O serie de organizaţii religioase s-au declarat dezamăgite de Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă, cunoscuta sub numele de Rio +20, care a avut loc in perioada 20-22 iunie 2012, în Rio de Janeiro.

Alianţa Aparatorilor Ecumenismului, cu sediul la Geneva (CEA), a declarat că documentul final al conferinţei, abordând tema "Viitorul pe care ni-l dorim", a recunoscut că accesul la hrană este un drept al omului, dar nu a acordat o atenţie adecvată modificarilor necesare în agricultură, prin care sa fie favorizat micul fermier, fata de marile corporaţii.

Documentul "lasă uşa deschisă unei mai mari intensificari a agriculturii industriale – un sistem care s-a dovedit nereuşit în eradicarea durabila a foametei şi a condus la prăbuşirea ecosistemelor şi a comunităţilor", a declarat directorul executiv Peter Prove (CEA), informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.