Consiliul Ecumenic s-a impus la summit-ul climatic de la Rio

CMB la Rio+20 2012 Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a jucat un rol activ în cele două evenimente majore care au loc în Rio de Janeiro, in perioada 12-23 iunie 2012: Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă (UNCSD) Rio +20, si Summit-ul Popular.

Summit-ul Popular este un eveniment invitatie-deschisa, care aduna laolalta mii de reprezentanţi ai mişcărilor implicate in crearea unei voci comune, care sa pledeze pentru drepturile omului şi pentru un angajament efectiv al liderilor mondiali in ingrijirea planetei.

O delegaţie oficială a CMB a fost prezenta la activităţile şi negocierile de la Rio +20, promovand un eveniment secundar in data de 22 iunie 2012, în colaborare cu Federaţia Mondială Luterană, Religiile pentru Pace si Caritate Internationala, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.