Biserica Luterana isi consolideaza politica in America Centrală

Arhiepiscopul LWF Consiliul guvernator al Federaţiei Mondiale Luterane (LWF) a apelat, în cursul propriei reuniuni din 15-20 iunie 2012, din Bogota, Columbia, la Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, pentru a-si infiinta un sediu în Honduras şi pentru a-si consolida prezenţa în alte parti ale Americii Centrale.

Grupul a mai cerut, de asemenea, filialelor sale din El Salvador, Guatemala şi Honduras sa fie "atente la strigătele poporului lor", prin protejarea drepturilor omului şi prin a pune capăt impunităţii fata de toti cei ce comit violenţe, în special împotriva femeilor şi a fetelor.

Revenind la Conferinţa ONU pentru Dezvoltare Durabilă (cunoscuta si sub numele de Rio +20 – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), la Rio de Janeiro, Consiliul a solicitat "un document privind o orientare clara spre viitor". Membrii Consiliului au declarat ca deciziile de mediu ar trebui să fie o prioritare în zona de interes a oamenilor, inaintea corporaţiilor transnaţionale, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.