“Cuvinte bune la mese teologice” – Pr. Felix Neculai

Vineri 1 iunie 2012, la Biblioteca Județeană ,,Panait Cerna” din Tulcea a avut loc lansarea cărții de debut Cuvinte bune la mese teologice (Editura Karograf, Tulcea, 2011) a Pc. Pr. Felix Lucian Neculai, consilier cultural al Episcopiei Tulcii și membru titular al Asociației Aegyssus a Scriitorilor din Tulcea.

lansare carte 1 LO
Coautor al mai multor cărți, între care Ghidul turistic al județului Tulcea (2011) și semnatar a peste 80 de articole în domeniul teologiei istorice și artistice, autorul oferă în volumul de față un număr de 45 de articole, studii și luări de poziție, publicate în perioada 2003 -2011 în diferite ziare și reviste de cultură și spiritualitate, locale sau naționale.

Între ele amintim:

Icoana în societatea românească și reacțiile împotriva ei;
Un nou sfânt în calendar – Iachint de la Vicina, Mitropolitul Țării Românești;
Locul unde sărutăm icoana;
Sf. Vasile cel mare în iconografia bisericilor tulcene;
Un Crăciun în care Hristos n-a mai fost și Dumnezeu;
Îndreptări cu privire la ecfonisul rugăciunii care se citește de către preot la împărțirea hainelor celor adormiți întru Domnul;

Evenimentul se încadrează în programul cadru al manifestărilor organizate cu prilejul aniversării Centenarului slujirii și administrației parohiale românești la Parohia Sf. Gheorghe din Tulcea (1911-1912/2011-2012) unde părintele Felix Neculai este slujitor.

lansare carte 2 LO

În același timp, autorul a închinat volumul și profesorilor săi de la Seminarului Teologic din Tulcea care anul acesta împlinește 20 de ani de existență.

La lansare au luat parte Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii, preoți, membri ai Asociației Scriitorilor Tulceni, foști și actuali profesori de la Seminarul Teologic ,,Sf. Ioan Casian”, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai autorităților locale din municipiul Tulcea, alți invitați.

Au luat cuvântul, P.S. Părinte Visarion, dl. Mircea Marcel Petcu, președintele Asociației Aegyssus a Scriitorilor tulceni, istoricul Nicolae Rădulescu, dr. ing. Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, dl. senator Trifon Belacurencu, prof. Cici Maria Drăgan, Pc. Pr. Ispas Romeo Gabriel, protoiereu de Tulcea, alți invitați și autorul.
Manifestarea culturală a fost întreținută și de un program artistic susținut de corul Seminarului Teologic Tulcea.

Pc. Pr. Felix Lucian Neculai este si contributor al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, in cadrul parteneriatului media oficial semnat intre Agentie si Episcopia Tulcii.

Redactia STIRI / Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.