Mass-media le faureste tinerilor idealuri care nu le pot aduce bunăstarea în viaţă

Fragment din interventia Patriarhului Moscovei, Kirill, cu ocazia celei de-a IV-a Adunari a liderilor religiilor traditionale ale lumii, Astana, Kazahstan / iunie 2012

Patriarhul Kirill Patriarhul Kirill al Moscovei a avertizat că mass-media le faureste, de multe ori, tinerilor, idealuri care nu le pot aduce bunăstarea în viaţă, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Astăzi, o lovitura grea este data sufletelor de copii, sufletelor tinere, de către forţele care urmăresc un opus al bunăstării: nu sa zideasca sufletul, ci sa il strice. Astăzi, nimeni nu te mai obliga sa renunti la credinta. Dar fluxul puternic de informaţii, care a lovit conştiinţa omului contemporan prin Internet, televiziune şi alte mijloace media, cel mai adesea formeaza idealuri, a căror punere în aplicare nu oferă bunastare", a spus Patriarhul Kirill în predica sa din Catedrala Adormirii Maicii Domnului, la Astana.

"Suntem chemaţi frecvent să obtinem mai mult, sa avem mai multe. Biserica Ortodoxă a sprijinit şi sprijină aspiraţiile oamenilor catre bunăstarea materiala, dar în acelasi timp subliniind că bunăstarea reală a omului, fericirea lui, depinde de starea sufletului sau", a spus el.

Patriarhul Kirill a mai subliniat importanţa muncii active de catehizare, care trebuie să însoţească viaţa liturgică, deschiderea de noi parohii, construirea de noi biserici, in scopul contrabalansarii influentei mediului, chiar dacă aceasta este doar o mică măsură.

"Când facem rău, ne distrugem. Ne distrugem familiile noastre, ne rupem ţesătura de relaţii sănătoase, răspândim răul în jurul nostru. Dar, dacă sufletele noastre dau nastere unor gânduri bune, binele se răspândeşte în întregul spatiu din jurul nostru: familie, la locul de muncă, societate şi in stat", a mai spus Întâistătătorul.

"Activitatea şcolilor noastre duminicale, de astăzi, este direcţionată spre construirea unei concepţii a unei lumi puternice, capabilă sa respinga ispitele diabolice, sa nasca idealuri etice înalte, sa formeze un sistem de valori care sa asigure bunăstarea reală a omului", a concluzionat el.

– un articol, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de: contributor Stud. Teo-CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.