publicat în: Arhivă

O biserica ortodoxă bulgareasca a fost profanata in Berlin

Biserica bulgareasca Sf Print Boris Mihail Dupa ruperea gratiilor, vandalii au intrat în Biserica ortodoxă bulgareasca dedicata Sfantului Print intocmai cu Apostolii, Boris Mihail (907), caruia Bulgaria ii datoreaza botezul său, informeaza seviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Acesta nu este primul act maliţios, biserica suportand deja trei atacuri în trei zile. Raufacatorii au ars veşmintele, cărţile liturgice şi au furat 12 icoane, aruncand in cimitirul adiacent alte cateva icoane.

Mai multe reprezentări grafice ale unei moschei au fost desenate pe zidurile bisericii, cu portrete ale ayatollahului Khomeini.

Biserica Sf. Boris se afla în cartierul berlinez Neukölln, locuit în principal de musulmani. Aceasta este situata într-un cimitir, care nu mai este funcţional.

Distanta dintre centrul cartierului si biserica o face insa sa fie izolată si sa devina o tinta usoara pentru infractori. Valoarea prejudiciului este situata între 18.000 şi 22.000 de euro, şi va fi acoperita de către guvernul bulgar. Infractorii au fost arestaţi.