publicat în: Arhivă

Aparitie: „Lucrarile celui de-al IV-lea Sinod General al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Frontierelor”

Lucrarile celui de-al IV-lea sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granitelor Editura Patriarhiei Moscovei a publicat, în limba rusă, lucrarea: "Lucrarile celui de-al IV-lea Sinod General al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Frontierelor", informeaza serviciul specializat de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Această lucrare conţine materiale referitoare la activitatea Sinodului, care a avut loc in perioada 4-7 mai 2006, şi care a luat decizia istorică de restabilire a comuniunii canonice în Biserica Ortodoxă Rusă.

Cartea contine:

– publicaţiile membrilor Comisiei Pre-Sinodale, de dinaintea Sinodului;

– articolul preşedintelui Comisiei, Arhiepiscopul de Sydney şi Australia-Noua Zeelandă, Episcopul Ilarion (acum Mitropolit si Primat al Bisericii Ruse din Afara Frontierelor);

– mesajele Sinodale, din diferite Biserici Ortodoxe (inclusiv al Patriarhului Moscovei, Alexei al II-lea);

– raportul mitropolitului Laurentiu, citit la deschiderea Sinodului;

– mandatul acordat Sinodului, adoptat de către Comisia Pre-sinodala, in 25 mai 2005;

– cele cinci protocoale ale sesiunilor, inclusiv textele principalelor prelegeri şi discuţii care au urmat;

– documentele adoptate de Sinod;

– lista participanţilor la Sinod, cu un index al vorbitorilor.

Cartea este ilustrată cu multe fotografii. Ea este publicată cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei şi a Mitropolitului Ilarion, primat al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Frontierelor. Publicarea sa coincide cu cea de-a V-a aniversare a Actului canonic de restabilire a comuniunii în Biserica Ortodoxă Rusă (17 mai 2007).