Un nou episcop al Patriarhiei de Constantinopol, pentru Argentina

Episcop de Patara - Iosif Bosch Argentina

Un comunicat transmis din Constantinopol, de către secretariatul Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice, datat 31 mai 2012, sustine că la şedinţa Sfântului Sinod din aceeaşi zi, Arhimandritul Iosif Bosch, vicar general al Mitropoliei de Buenos Aires, a fost ales în unanimitate cu titlul de "Episcop de Patara", informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Noul episcop s-a născut in data de 7 septembrie 1976, în Cordoba (Argentina). A studiat teologia la Universitatea din Salonic şi a obtinut două doctorate: unul la Roma şi altul la Salonic. A fost hirotonit diacon, de către Mitropolitul Gennadios de Sasime (1997), şi preot, de către Mitropolitul Gennadios de Buenos Aires (2000). Vorbeşte spaniolă, italiană, engleză, arabă, greacă şi franceză.

Consacrarea sa episcopală va avea loc, în curând, în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Buenos Aires, prezidata de IPS Mitropolit Tarasios de Buenos Aires.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.