publicat în: Arhivă

Biserica Frantei, la 600 de ani de la nasterea Ioanei d`Arc

Ioana d`Arc 600 de ani de la nastere LONews Biserica din Franţa sărbătoreşte cel de-al 6 lea centenar al naşterii Ioanei d'Arc, Preşedintele Nicolas Sarkozy desfăşurând în aceste zile o vizită la locul în care s-a născut aceasta, în Domremy, informeaza Serviciul de presa LONews.

În aceeaşi idee, Biserica de Vosges şi, în sens mai larg, Biserica Franţei, vor organiza mai multe evenimente în aceasta prima jumătate a anului 2012, în locurile marcate de istoria Ioanei d’Arc: Domremy, Reims, Orleans, Bourges, Chinon, Rouen.

Ioana d'Arc a fost celebrată de către şefii de stat anteriori, Jacques Chirac şi Francois Mitterrand, şi este, de asemenea, un simbol naţional al Franţei, dar totodată, în mod regulat, obiectul unor manipulări politice.

Biserica din Franţa, în acest an electoral, cu toate acestea, nu vrea să evite celebrarea. Pentru Biserica Franţei, Sfânta Ioana d'Arc, prin angajamentul său total în credinţă şi acţiune, este considerată “o sfântă a timpurilor actuale şi un model pentru tineri”, informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.