Religia in scoala: Belgia. Evolutii si alegeri

religia in scoala in Belgia Lăcașuri Ortodoxe La nivelul învăţământului oficial, religia islamică este în prezent clar majoritară în Bruxelles, atât în ciclul primar cât şi în cel liceal, atingând valori de 43%, respectiv, 41,4%, devansând religie catolică, care înregistrează procente de 23,3% şi 15,2%, şi cursul de etică – 27,9% şi 37,2%, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Tendinţele actuale par să fie justificate, în principal, de faptul că Bruxelles-ul a experimentat tendinţe demografice puternice legate de imigrare.

În Valonia, tendinţele sunt inversate. În ciclul primar, 52,8% dintre elevi urmează un curs oficial romano-catolic, 37,3% un curs de etică şi 8% religia islamică. În liceu, cursul de etică predomină (64,2%), urmat de cursul de religie catolică (26,4%) şi, mai apoi, de cel islamist (7,8%).

În Flandra, în învăţământul primar, 81,9% dintre elevi, şi în cel liceal 81,8%, urmează cursuri de religie catolică, comparativ cu cei 10% (respectiv 13,1%) care au ales cursul de etică, şi cu cei 6% (respectiv 3,8%), aparţinând religiei islamice, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.