Psalmii, sursa de inspiratie pentru un ecologist japonez

Shigeatsu Hatakeyama padurea are dor de mare Lăcașuri Ortodoxe Conform materialelor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Tokyo, ecologistul japonez Shigeatsu Hatakeyama, nominalizat pentru premiul "Forest Hero", oferit de Naţiunile Unite, a declarat că deţine o nouă sursă de inspiraţie, neobişnuită, pentru ideea sa: “pădurile sănătoase depind de oceane sănătoase şi vice-versa”, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Sursa, conform acestuia, pare a fi Psalmul 42 al Bibliei. În acest psalm, este prezentă comparaţia dintre un “cerb însetat de apă”, umbland dupa izvoare, şi setea de Dumnezeu a sufletului.

Campania lui Hatakeyama, de plantare a copacilor, de educare şi de conservare a mediului este intitulată "Pădurea are dor de Mare, Marea are dor de Pădure".

Numele "îşi are rădăcinile în dorul prezentat de Psalmul 42", a declarat Hatakeyama, aflat la vârsta de 68 de ani, un profesor de studii de teren şi de studii practice în cadrul Kyoto University, membru al Uniunii Baptiste Japoneze.

Acesta este finalist al competiţiei ce urmăreşte Premiul “Forest Hero”, al ONU, în cadrul programului “2011 – Anul Internaţional al Pădurilor”. Premiile vor fi anunţate în data de 9 februarie 2012, informează Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.