Un arhiepiscop din Africa de Sud ii cere lui Mugabe sa inceteze persecutarea Bisericii

adunarea preotilor anglicani in Harare intrerupta de politie  Lăcașuri Ortodoxe Arhiepiscopul anglican de Cape Town a solicitat preşedintelui zimbabwean, Robert Mugabe, să pună capăt persecuţiei asupra Bisericii Anglicane, după ce Poliţia de stat, în data de 3 ianuarie 2011, i-a oprit pe preoţi să oficieze rugăciunea anuală a Eparhiei de Harare, informează Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Cei aproximativ 80 de preoţi diecezani, care se adunaseră la Şcoala Peterhouse din Marondera, capitala Zimbabwe, în provincia Mashonaland East, au fost împrăştiaţi, atunci când Poliţia a intervenit şi a interzis adunarea, se pare, pe motiv că aceasta nu fusese autorizată la nivel oficial, informează Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.