publicat în: Arhivă

Evanghelizarea politistilor din Honduras

Monsenior Romulo Emiliani si coruptia politiei Honduras LONews Hondurasul se foloseste de evanghelizare, pentru a lupta impotriva… coruptiei din Politie, informează Serviciul de presa LONews.

Conform datelor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Tegucigalpa, Honduras, într-un efort de înlăturare a corupţiei care şi-a pus amprenta asupra forţelor poliţieneşti naţionale, preşedintele Hondurasului s-a văzut pus în situaţia de a solicita ajutorul unei “puteri mai mari”.

Astfel, acesta a cerut suportul unui episcop romano-catolic, care urmează să ducă o muncă de evanghelizare a ofiţerilor de Poliţie.

Preşedintele Porfirio Lobo Sosa i-a dat episcopului Romulo Emiliani, auxiliar al San Pedro Sula, sarcina insuflării valorilor creştine, într-o instituţie care a fost zguduită de nenumărate scandaluri.

În noiembrie 2011, 176 de ofiţeri de poliţie au fost arestaţi din cauza unor infracţiuni, printre care s-au numărat chiar şi crima, răpirea şi traficul de droguri. În urma arestărilor, indignarea publică a crescut, mai ales dupa eliberarea a patru ofiţeri acuzaţi de moartea a doi elevi, informează Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.