Liderii egipteni crestini incep dialogul cu grupurile islamice

Papa Shenouda III si dialogul cu islamistii Lăcașuri Ortodoxe

Liderii creştini din Egipt s-au întâlnit pentru a discuta despre deschiderea unui dialog cu grupurile islamice, ca modalitate de abordare a violenţei sectare, informează Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Înaintea Crăciunului, după Calendarul Iulian, sărbătorit în ziua de 7 ianuarie 2012, Sanctitatea Sa Papa Shenouda al III-lea, liderul Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, a avut o întrunire, în 5 ianuarie, cu liderii Bisericii Anglicane, conform mai multor rapoarte oficiale de ştiri.

Întrunirea a avut ca obiectiv discutarea modului în care ar putea începe un "dialog constructiv" cu islamiştii, care au câştigat majoritatea în Parlament, informează Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.