Alte cateva cuvinte despre intalnirea repezentantului Bisericii Ortodoxe Ruse cu Papa

În data de 29 septembrie 2011, a avut loc o vizită cordială între Vatican şi ministrul de externe al Bisericii Ortodoxe a Rusiei. Dar, în ciuda acestui salut prietenos, Papa nu se va întâlni cu Patriarhul Moscovei, cel puţin nu prea curând:

"Bine aţi venit, bună dimineaţa, vă mulţumesc pentru vizită".
"Mă bucur foarte mult să vă văd!"

Aceasta este a treia oară când Papa se întâlneşte cu Mitropolitul Ilarion. După întâlnire, mitropolitul a declarat că Papa cunoaşte tradiţia ortodoxă. El a mai spus că Papa Benedict al XVI-lea este foarte interesat să aibă un dialog.

Cu toate acestea, conform Bisericii Ortodoxe Ruse, o întâlnire între Patriarhul Moscovei şi Papă va avea loc atunci când "va exista un acord în ce priveşte aspectele care îi despart".

Biserica de la Moscova acuză Biserica Greco-Catolică că încearcă să îi convertească credincioşii, pe teritoriul ei. În plus, mai spune ea, Vaticanul acţionează în calitate de complice. Din acest motiv, Patriarhul Ortodox nu vrea o întâlnire formală cu Papa.

Drept cadou, Ilarion i-a dat Papei o icoană rusească a Sfântului Benedict. La rândul său, Papa i-a oferit o medalie a pontificatului său.

Papa nu a fost invitat la Moscova, după întâlnire. Cu toate acestea, el a fost invitat în parohia ortodoxă rusă din Roma.

"Într-o zi, ar fi o mare onoare pentru noi dacă ne veţi vizita".

Deci, probabil cel mai rapid mod de a ajunge la Moscova este acela de a trece mai întâi prin parohia Ortodoxă Rusă, care se află la aproximativ o milă distanţă de Vatican, comentează presa catolică, informeaza serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.