Patriarhul Irinej se opune paradei homosexualilor din Belgrad

Conform datelor primite din Belgrad, Patriarhul Irinej al Bisericii Ortodoxe Sârbe a făcut apel la autorităţile competente, pentru interzicerea paradei homosexualilor, pe care acesta a numit-o "Parada Ruşinii".

"Oraşul nostru şi publicul nostru sunt şocaţi de organizarea, în acest an, a "Paradei Ruşinii". Sunt îndreptăţit să numesc această paradă o "paradă a ruşinii", acest flagel trăgând demnitatea umană şi sfinţenia vieţii şi a familiei în mocirlă", a spus Patriarhul într-o declaraţie.

"Avem impresia că anunţata paradă, în Belgrad, nu are altă intenţie decât să acopere şi să ascundă condiţia tragică a poporului sârb, trist, din Kosovo şi Metohija", a subliniat Irineu.

El s-a mai întrebat cine ar avea nevoie de frămîntări şi de ciocniri, cu toate consecinţele posibile, pe străzile din Belgrad.

"Ne întrebăm, de asemenea, pe cine va apăra şi va proteja poliţia sârbă. Un grup de homosexuali, care doreşte să-şi impună opiniile lui minoritare, care sunt de fapt nenaturale, sau cealaltă majoritate, care nu împărtăşeşte şi nu acceptă astfel de interpretări asupra vieţii şi libertăţii umane", a mai subliniat patriarhul sârb.

Potrivit acestuia, “se pare că nu fuseseră suficiente umilirea şi împlinirea dorinţelor străine de până acum”.

"O asemenea libertate perversă, care este oferită paradei, este necunoscută în istoria noastră, în tradiţie şi cultură. Facem apel la toţi cei care intenţionează să se împotrivească acestei parade, în cazul în care ea va fi ţinută, să nu facă uz de forţă, deoarece acesta nu ar fi un mod creştin de luptă", a mai subliniat Irineu.

"Răul nu poate fi învins cu un alt rău, ci doar cu binele. În acest caz specific, credem că ar fi mai util să îi ignorăm în totalitate pe participanţii la paradă. Ne rugăm la Dumnezeu ca bunul simţ să învingă", a concluzionat patriarhul, informeaza serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.