Luteranii cauta solutii pentru o mai mare unitate, inainte de anul 2017

Craig_Koester3    Luteranii explorează noi legături între Bisericile membre ale Federaţiei Mondiale Luterane (LWF), cu ocazia apropierii implinirii a 500 de ani de la adoptarea Reformei Protestante, în 2017.

   Declaraţia fost făcută public de mai mulţi teologi şi lideri europeni, conform materialelor primite de serviciul de presă LONews în ultimele ore, din zona Nairobi, Kenya.

   O conferinţă internaţională de şase zile a avut loc la Nairobi, în perioada 9-14 septembrie 2011, privind interpretarea contemporană a Bibliei.

   Aceasta este prima, dintr-o serie largita de consultări biblice, care urmăreşte să promoveze unitatea între cele 70 de milioane de membri aflati in toată lumea, înainte de 2017.

   "Pentru noi acum, provocarea este aceea de a căuta ceea ce avem în comun, ca şi comunităţi luterane. Luteranismul nu mai este doar o Biserică aflată în nordul Europei", a declarat Rev. Craig Koester, profesor la Seminarul Luther, din Sf. Paul, Minnesota, mai informează serviciul de presaLONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.