Victimele abuzurilor sexuale avertizeaza ca acuzatiile penale impotriva Papei nu sunt o gluma

victimele abuzurilor sexuale ale preotilor catolici    Conform datelor primite de la abonati din Vatican, campania de tragere la răspundere a Papei, “care se face responsabil de crime comise împotriva umanităţii", nu este o glumă – cel puţin aşa susţin victimele cazurilor de abuz sexual, informeaza servciul de presa LONews.

   De această acţiune, însă, se îndoiesc chiar şi experţii, care afirmă că nu văd în ce mod acţiunea ar putea reprezenta un succes la Curtea Penală Internaţională.

   Într-o mişcare dură şi fără precedent, victimele abuzurilor sexuale au depus o plângere, urmărind să demonstreze că Papa Benedict al XVI-lea împreună cu alte câteva persoane responsabile se fac vinovaţi de "tăinuirea sistematică şi pe scară largă a violurilor şi crimelor sexuale comise asupra copiilor din întreaga lume".

   Apărătorii care reprezintă Reţeaua Supravieţuitorilor Celor Abuzaţi de Clerici (SNAP) au depus plângerea, de 84 de pagini, la CPI în Haga, Ţările de Jos, în data de 13 septembrie 2011, informeaza serviciul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.