Influenta Chinei in Africa include si constructia de biserici

 influenta china in africa La Catedrala Romano-Catolică a Tuturor Sfinţilor din Nairobi, muncitorii africani au intonat cântece creştine pline de viaţă, în timp ce în apropiere se derulau primele săpături pe un nou teren destinat construirii unui sediu pentru Arhidioceza de Nairobi, informeaza oficiul de presa LONews, conform materialelor primite de la corespondenti aflati in zona Nairobi, Kenya.

Cu toate acestea, însă, ei nu nu sunt nicidecum angajaţi ai unei companii de construcţii din Africa sau din Marea Britanie, cum erau obişnuiţi.

China Construction Zhongxing se ocupă de construirea Maurice Cardinal Otunga Plaza, unul dintre numeroasele contracte cu Biserica, ale companiilor chineze de construcţii, câştigate în ultimii ani, acolo unde China şi-a extins deja influenţele.

În prezent, firmele chinezeşti construiesc mai multe poduri, drumuri şi stadioane pe întreg continentul, mai informeaza oficiul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.