Dupa dezastrul din Fukushima, grupurile religioase reevalueaza solutia energiei nucleare

Dupa dezastrul din Fukushima grupurile religioase reevalueaza solutia energiei nucleare    Conform datelor primite de la membri-abonaţi aflaţi în Tokyo, dezastrul provocat la Centrala Nucleară Daiichi – Fukushima, din Japonia, în urma cutremurului din 11 martie 2011 şi a tsunami-ului care i-a urmat, a dat naştere, în întreaga lume, unei campanii de re-evaluare a energiei nucleare, informează oficiul de presa LONews.

   Cum era de aşteptat, aceleaşi motive au dus şi la organizarea unor noi dezbateri pe această temă în cadrul organizaţiilor religioase, interesate de viitorul omenirii şi de siguranţa credincioşilor.

   Astfel, membrii-participanţi ai Convocării Internaţionale pentru Pace Ecumenică din Kingston, Jamaica (organizată în luna mai 2011), au declarat de curând că „această catastrofă nucleară a dovedit încă o dată că trebuie să nu se mai pună bază pe energia nucleară, ca sursă de energie”. “Cu toate acestea”, au mai precizat ei, „opoziţia faţă de energia nucleară nu este şi nu reprezintă o temă consistentă pentru niciunul dintre culte”, mai informează oficiul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.