Te-Deum de Ziua Pompierilor la Ramnicu Valcea

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a Pompierilor, astăzi, 13 septembrie 2011, începând cu orele 11:00, la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, s-au aniversat 163 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Manifestările dedicate acestui moment aniversar au debutat cu un Te-Deum şi o rugăciune de pomenire a eroilor pompieri căzuţi la datorie, săvârşite de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu P.C. Părinte Octavian Ţăpârlan, Inspector Patrimoniu, delegat din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

După slujba religioasă, au urmat alocuţiunile reprezentanţilor autorităţilor locale şi de stat, prezente la festivitate. În finalul manifestării au fost decoraţi şi premiaţi ofiţerii şi subofiţerii care s-au remarcat în misiunile de luptă împotriva focului, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– articol de: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.