publicat în: Arhivă

Dezbatere la nivel inalt pe tema Siriei, in Liban

aram I si ambsadorul rusiei in liban iunie 2011Catolicosul Marii Case a Ciliciei, Aram I, si Ambasadorul Rusiei in Liban, Alexander Zasipkin, au dezbatut in aceste zile procesele politice care au loc in Siria, conform biroului de presa al Marii Case a Ciliciei, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Zasipkin l-a informat pe Aram I cu privire la pozitia Rusiei in raport cu tulburarile siriene, subliniind ca Rusia nu impartaseste pozitia SUA privind Orientul Mijlociu. El a mai subliniat, de asemenea, ca Rusia constata ca este nevoie de o abordare echilibrata in cazul unor astfel de probleme delicate.

Aram I a subliniat necesitatea imbunatatirii situatiei din Siria. Catolicosul Marii Case din Cilicia a salutat, in plus, recentul mesaj al presedintelui sirian adresat poporului.

“Este extrem de important sa se gaseasca o solutie, rapid, pentru a sprijini comunitatea crestina”, a mai adaugat el.

Partile au mai atins si alte probleme, cum ar fi formarea noului guvern libanez. Aram I a discutat despre cooperarea dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Apostolica Armeana, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.