Un grup de musulmani a incercat demolarea unei biserici crestine in Egipt

manifestatie crestini egipt.Potrivit unui oficial din securitatea locala, un grup de musulmani din satul Khalaf Awlad s-a strans, in data de 25 iunie 2011, la locul constructiei unei noi biserici.

Manifestantii islamici cereau ca biserica sa fie demolata, constructia fiind ilegala. Grupul s-a prezentat la fata locului chiar si cu buldozere, pentru a incerca sa distruga ceea ce s-a construit pana in prezent, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Potrivit AP, intre cele doua tabere au izbucnit mai apoi ciocniri viloente, semnalandu-se focuri de arma.

Rapoartele initiale indicau faptul ca trei musulmani au suferit rani provocate de gloante, iar un crestin a fost ranit printr-o lovitura de cutit. Cel putin unul dintre cei raniti se afla in stare grava la spital.

Desi in curs de revizuire (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), pana in prezent legea impiedica construirea de noi biserici, supunand cererile unui proces complicat, care implica permisiunea directa a Presedintelui.

Unii crestini au asteptat ani de zile pana la obtinerea autorizatiei de constructie a unei noi biserici.

Tensiunile dintre crestinii si musulmanii din Egipt au crescut in ultimele luni, iar cele mai recente violente releva intensitatea neincrederrii si suspiciunii dintre cele doua grupuri.
Crestinii reprezinta doar 10% din populatia Egiptului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.