Biserica Ortodoxa Rusa va ajuta in continuare refacerea Osetiei de Sud

razboiul dintre georgia si osetia de sudBiserica Ortodoxa Rusa va ajuta in continuare refacerea Osetiei de Sud

Patriarhul Kiril al Moscovei si al intregii Rusii l-a asigurat pe Presedintele Osetiei de Sud, de faptul ca Biserica Rusa va sprijini Republica, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

“Biserica Ortodoxa Rusa este implicata in extinderea ajutorului umanitar, in Osetia de Sud. Facem acest lucru, intrucat intelegem in mod clar cat de mult au suferit oamenii din Osetia de Sud”, a spus Patriarhul Kirill la intalnirea cu Kokoiti la Moscova, conform Interfax.

Fiind alaturi de “oamenii nevinovati ucisi”, Biserica Rusa doreste sa-si aduca contributia in refacerea Osetiei de Sud”, pentru o refacere cat mai rapid posibila, atat material cat si, ceea ce este cel mai important, din punct de vedere moral, in urma grelelor incercari care se pastreaza in memoria oamenilor; vom incerca sa restabilim in mintile si in inimile lor pacea si-i vom ajuta pe oameni sa-si traiasca in mod pasnic vietile”, a mai garantat Patriarhul Kirill.

La randul sau, seful Republicii le-a multumit credinciosilor ortodocsi si tuturor cetatenilor rusi pentru extinderea ajutorului.

“Biserica Ortodoxa Rusa a fost printre primii care au sarit in ajutorul oamenilor din Osetia de Sud, ne amintim destul de bine. As dori sa va transmit cele mai bune urari din partea tuturor locuitorilor din Osetia de Sud”, a mai spus el.

Osetia de Sud este o republica georgiana separatista. Ea a comemorat zilele trecute declansarea razboiului cu Georgia din 2008, aprinzand lumanari, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.