publicat în: Arhivă

Manastirea Snagov iese din izolare si uitare: noua pasarela pietonala a fost sfintita

Manastirea Snagov iese din izolare si uitare: noua pasarela pietonala a fost sfintita

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a sfintit in data de 20 noiembrie 2010, pasarela pietonala de la Manastirea Snagov.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


„incepand de astazi, Manastirea Snagov iese din izolare si uitare, ea poate fi mai usor si mai des vizitata. Noua pasarela pietonala poate fi numita Podul Maicii Domnului de la Snagov, sau Podul rugaciunii, sau Podul pelerinilor, mai ales ca el este sfintit si inaugurat astazi, 20 noiembrie, in ajunul sarbatorii hramului acestei manastiri: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (21 noiembrie).

pasarela pietonala manastirea snagov

Podul, puntea sau pasarela au in acelasi timp o functie practica si o valoare simbolica. Podul ajuta pe om sa treaca peste un obstacol ce se afla in in drumul sau: o apa, o prapastie, o vale adanca, o diferenta de nivel. Dar intrucat podul leaga sau apropie doua puncte indepartate sau diferite, el devine simbol al comunicarii si comuniunii, cale de apropiere si de intalnire intre oameni, intre regiuni, intre popoare. in chip spiritual, podul este simbol al medierii, al mijlocirii, chiar al rugaciunii care uneste pamantul cu cerul, pe om cu Dumnezeu, uneste pe cei vii cu cei trecuti sau mutati la Domnul.”

De astazi, aceasta va permite credinciosilor sa ajunga mai usor la sfantul lacas, pana acum accesul facandu-se cu barca.

xxx

Biserica Manastirii Snagov cu hramul „Intrarea in Biserica a Maicii Domnului” este ctitoria Sfantului Voievod Neagoe Basarab si este cea mai veche Manastire din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010