Sfanta Liturghie in parohia Sf. M. Mc. Dumitru din or. Anenii Noi, Rep. Moldova si flori la monumentul Voievodului Stefan cel Mare si Sf

Mitropolitul Vladimir a oficiat Sf. Liturghie in parohia "Sf. M. Mc. Dumitru" din or. Anenii Noi.

La slujba au participat mai multi slujitori din cadrul protopopiatului Anenii Noi. Preotul paroh Ioan Valuta a fost decorat cu dreptul de a liturghisi cu Usile imparatesti deschise pana la Heruvic, iar Pr. Oleg Melnic, clericul bisericii, decorat cu Bedernita si Camilafca.


in timpul slujbei a fost sfintita o deosebita icoana cu chipul Sf. Dumitru pentru sediul primariei. Domnul Mihail Cheibas, primar al orasului Anenii Noi, a fost decorat cu medalia „Sf. ?tefan cel Mare”.

Dupa Liturghie a urmat oficierea Tainei Cununiei pentru fiul parintelui paroh Ioan Valuta – Ghenadie, absolvent al Facultatii de Teologie din Iasi.

A urmat depunerea de flori la monumentul Binecredinciosului Voievod ?tefan cel Mare si Sfant din centrul orasului, impartind iconite celor prezenti.

Conform deciziei Consiliului Primariei Anenii Noi Mitropolitul Vladimir a fost desemnat cetatean de onoare al orasului, domnul primar inmanandu-i ierarhului medalia comemorativa.


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.