Construirea unei Biserici Ortodoxe in Bucuresti (sect. 3 – str. Emil Garleanu) contestata de credinciosi

O comunitate din noua blocuri din sectorul 3 da in judecata primaria pentru ca a permis constructia unui lacas de cult pe unicul spatiu verde dintre blocuri, informeaza EVZ.

Acesta este cel mai recent scandal generat in Bucuresti pe tema construirii de biserici. Sectorul 3 s-a detasat net in ultimii ani intre celelalte primarii, prin autorizarea unui numar mare de biserici, cele mai multe construite pe petice de pamant ramase libere intre blocuri sau in parcuri.


Scandalul a izbucnit pe strada Emil Garleanu in urma cu cateva luni cand o bucata din parcul in care se joaca copiii din blocurile din zona a fost imprejmuit cu un gard inalt de tabla si a aparut o placuta cu o autorizatie de constructie a unei biserici.

Tanta Zinati, purtatoarea de cuvant a comunitatii, spune ca s-au strans deja 500 de semnaturi impotriva construirii bisericii, in pofida unor presiuni pe care preotul le-ar fi facut asupra pensionarilor:

“Au fost duminica la biserica unde li s-a batut obrazul si cand au revenit acasa au inceput sa se teama de pedeapsa divina. Este un abuz pe care-l face si biserica si primaria. Pentru ca si domnul architect Dumitrascu de la sectorul 3 ne-a spus la fel, ca suntem impotriva casei lui Dumnezeu. Noi nu suntem impotriva bisericii. Dintre cei 500 de semnatari multi sunt credinciosi. Noi ne opunem oricarui gen de constructie in parc. Noi vrem doar sa ne pastram parcul, nu avem nimic cu biserica”, explica Zinati.

“Nu este decat o tufa de maces acolo, va asigur, si ma angajez ca dupa ce zidim biserica sa plantez 200 de tufe de maces in loc. (…) Acolo nu va fi casa mea, nu imi fac eu magazin sau o afacere, ci facem Casa Domnului. (…) O biserica se face pentru Dumnezeu si pentru oameni, ca daca ia foc vreun bloc de acolo unde o sa alerge sa bata clopotul ca sa auda lumea si sa vina pompierii?”, e de parere preotul Constantin.

ARTICOLUL INTEGRAL aici: .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.